NIEUWS

111 plekken voor kinderen

3 april 2020 

Daar is-is dan: 111 plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben, samen gemaakt met fotograaf Michaël Ferron. Dit boek is in zekere zin een vervolg op 111 plekken in Amsterdam die je gezien moet hebben dat in 2015 verscheen en al twee keer werd herdrukt. Beide boeken zijn onderdeel van de succesvolle 111 plekken-serie vanuitgeverij THOTH.

 

Het nieuwe boek staat vol goede, mooie, inspirerende en uitdagende plekken voor kinderen. Van duurzame motorcross tot escaperoom, van naailes tot pianolamuseum: dit boek biedt je een feestelijke trip door de stad. Persoonlijke favoriet: het Verzetsmuseum Junior waar de bezettingstijd in al zijn facetten zichtbaar is. Dat moet je gezien hebben!

Enthousiaste reacties op de Amsterdamkalender

20 februari 2020 

We kregen al vele, zeer enthousiaste reacties op de Amsterdamkalender 2020. Max Arian, oud-redacteur van De Groene Amsterdammer schreef: 'Zoveel leuke dingen gelezen in de Amsterdamkalender die ik nog niet wist! Terwijl ik Amsterdam toch best goed ken en alles over de stad verslind!' 

Arian is niet de enige. Veel mensen laten ons langs diverse wegen weten dat ze elke dag plezier beleven aan de kalender. De kalender is nog steeds te koop via amsterdamkalender.nu en hij is ook te volgen op Instagram, met actuele toevoegingen.

Corona, corona wat de klok slaat

30 maart 2020 

Velen zitten deze weken noodgedwongen thuis duimen te draaien, maar bij mij is het alleen maar drukker door de coronacrisis. Alle websites waar ik voor werk vragen om artikelen die verband houden met het virus. Voor TabakNee schreef ik een stuk over roken en Covid-19. Rokers zijn aanmerkleijk slechter af als ze door het virus getroffen worden en zijn er mogelijk zelfs gevoeliger voor.

Bij What Design Can Do vullen we deze dagen met een team het blog met posts over de oplossingen die ontwerpers aandragen om het virus te bestrijden. Zoals het bericht dat ik maakte over snelle 3D print- oplossingen voor beademinsgapparatuur en mondkapjes. En ook bij Creative Holland moest de berichtgeving worden aangepast, omdat de pandemie veel vragen oproept bij kunstenaars en creatieve met buitenlandse plannen.

Bas van Lier schrijft, Ruyschstraat 401, 1091 MS Amsterdam, Netherlands

Copyright © Alle rechten voorbehouden